Príbory BERNDORF
- Inovatívny dizajn
- Avantgardné i jednoduché modely
- Kvalita
- Rozmanitosť
Príbory si vyžadujú osobitnú starostlivosť. Na príboroch by nemali zaschnúť kúsky potravín, čo môže spôsobiť stratu lesku príboru. Odporúčame príbory hneď po jedle umyť a poutierať. Strieborné a nerezové príbory sa nesmú umývať v umývačke riadu spolu. Neodporúčame umývať v jednom koši umývačky riadu spolu príborové diely z chrómniklovej ocele 18/10 a chrómovej ocele 18/0.
Okrem základných a všeobecne známych dielov príboru (stolová lyžica, vidlička, nôž, kávová lyžička, vidlička na múčnik), ktoré každý pozná a často pri stolovaní používa, existujú aj iné diely príboru, ktoré je dobré poznať. Platí jedna zásada – pri zložitom menu začnite používať ten druh príboru, ktorý je najvzdialenejší od taniera, teda jednoducho povedané používame príbor „zvonku dovnútra“. Na každý chod, jeden druh príboru. Maximálne sa zakladajú tri druhy príborov, v prípade potreby sa ďalšie dokladajú pred konzumáciou nasledujúceho chodu. Okrem iných sú to napríklad: vidlička a nôž na ryby, predkladacia vidlička a lyžica, lyžica a vidlička na šalát, nôž na steak, nôž na maslo, nôž na syr (so zubami alebo bez nich), vidlička na ústrice, vidlička na slimáky, party lyžica.











